zondag 16 maart 2008

foto's Franka Janssen











































































MAZIJK MUZIEK FESTIVAL 2008
GEORGANISEERD DOOR POPMUZIEKVERENIGING WIJK BIJ DUURSTEDE



Midstaete Mazijk Muziekfestival 2008 met
Popmuziek, Meidenrock, Rhythm & Blues, Rock en Crossover


Zaterdag 21 juni a.s. treden vanaf 15.00 uur 7 verschillende formaties op.
Het Mazijkterrein achter Café 't Hoff op de Markt is tot middernacht vol met Popmuziek, Meidenrock, Rhythm & Blues, Rockmusic en Crossover.

PROGRAMMA


15.00-16.00 u GADGET


16.20-17.20 u BEND 66


17.40-18.40 u REBELLE



19.00-20.00 uur RADIO RENTAL


20.20-21.20 u BLACK RHINO


21.40-22.40 u SMOKIN' BEAVER

met Dany Lademacher


23.00-00.00 uur WILLIAM WIXLEY


MET DANK AAN MIDSTAETE GROEP ,
CAFE ’T HOFF, RABOBANK, MUZIEK TOM VAN GINKEL,
NEDERLANDS FONDS VOOR PODIUMKUNSTEN,
JOS DU FLOO ADMINISTRATIEKANTOOR,
DE WIJKSE STICHTING,
LUDWIG RHYTHM FACTORY,
COMMUNIKAATIE,
INGENIEURSBURO GROOTEN
DE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE
POPSTART UTRECHT
AUTOBEDRIJF VERBEEK
ROTEC, DICE B.V. , DOMMELSCH
EN VRIENDEN VAN CAFE ’T HOFF


GADGET


BEND 66
REBELLE



RADIO RENTAL
bandfoto nog niet beschikbaar BLACK RHINO



SMOKIN'BEAVER MET ALS GAST DANY LADEMACHER (WILD ROMANCE)





WILLIAM WIXLEY

Dit jaar weer een gratis toegankelijk
Midstaete Mazijk Muziek Festival op 21 juni 2008

De Gemeente Wijk bij Duurstede heeft weer haar vergunning gegeven, Ludwig Rhythm Factory uit Werkhoven zorgt voor een prachtig Ludwig drumstel, Muziekwinkel Tom van Ginkel en hun geluidsman dragen zorg voor de geluid- en lichtinstallatie, een team vrijwilligers en muziekliefhebbers zorgen dat alles op en rond het podium vlekkeloos verloopt, presentator Henk Meinen heeft zijn teksten weer geschreven en de (meeste) buurtbewoners uit de binnenstad zijn weer blij dat er weer wat leuks in de achtertuin gebeurt.
Programmamaker Tom Moerenhout van de Wijkse Popmuziekvereniging is er maar weer wat trots op dat voor het vierde achtereenvolgende jaar weer met talent uit Wijk bij Duurstede, de regio en dit keer ook van iets verder een kwalitatief goed programma samengesteld kon worden.
De doelstelling van het muziekfestival is nog steeds podium en faciliteiten te bieden aan minder bekende of beginnende bands maar wel met het oogpunt dat het kwaliteit en muzikaliteit biedt.
Door sponsoring en bijdragen van onder andere de Midstaete Groep, het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, de Rabobank de Wijkse Stichting, de Gemeente Wijk bij Duurstede, Cafe ’t Hoff, maar ook van particulieren en vele anderen is de toegang wederom gratis.
Op zaterdag 21 juni a.s. is het podium op het terrein van de Mazijk achter Café ’t Hoff op de Markt vanaf 15.00 uur weer de plaats voor veel bands op het Midstaete Mazijk Muziek Festival 2008.


Heel relaxed zal gestart zal worden met de unplugged gitaarpopmeidengroep Gadget. De roots van deze band ligt in Utrecht en Brabant; 4 meiden, 3 stemmige zang, 2 gitaren, 1 basgitaar en 1 cello. Dat is alles wat Gadget nodig heeft. Lekker in het gehoor liggende liedjes, van intieme nummers tot uptempo songs.
Gadget bestaat uit; Renate Snijders, zang en gitaar, Stefanie Snijders, zang en basgitaar José van der Wal, gitaar en zang met Marloes van Vugt aan de cello.
Bestond de setlist voorheen uit zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers, vanaf 2004 ging Gadget alleen in de Engelse taal verder en dat pakte uitstekend uit. Inmiddels schitterden de meiden in het voorprogramma van Trijntje Oosterhuis zo ook van Do werd hun EP ‘Another World’ gepresenteerd en stonden ze in de afgelopen jaren op verschillende podia en festivals.

Om 16.20 uur valt de beurt aan de pop/rockband Bend 66 Ergens tussen het jaar 2004 en 2005 bracht het lot 4 jonge mannen bij elkaar in een poging een nieuwe band de wereld in te roepen, en na veel geschuif met de bezetting, was er toch echt een band geboren: Bend-66: Jurian aka Jur op zang en gitaar, Niels aka X2 achter de drums, Bastiën aka Hippie op de gitaar en Emiel met de veelzeggende bijnaam “chickmagnet”op de basgitaar.Deze sound van Bend 66 kan het best omschreven worden als: eer melodische pop/rock met een knipoog naar de jazz, waarbij zoveel mogelijk de clichés uit de weg worden gegaan.Dit bleek onder een groot publiek al direct aan te slaan, want kortgeleden deelden ze al podia met bands als: Green Lizard, Beef, C'mon & Kypski.

De dames-muzikanten zijn dit jaar goed vertegenwoordigd op Mazijkpop want om 17.40 uur is het de tijd voor alweer een meidenband; ReBelle
Dit is een band die in 2005 is opgericht door 4 Haagse meiden van toen nog 16 jaar.
Inmiddels hebben zangeres/gitariste Laura Nijhuijs, zangeres/toetseniste Dinaira Scheffers,
bassiste/zangeres Rudi Milan en drumster/zangeres Linda van Leeuwen allen de leeftijd van 19 jaar bereikt.
De muziek die ze maken valt het best te omschrijven als soulpop met muzikale uitschieters naar funk en rock, gemixed met hun eigen ideeën en creativiteit maakt dit de sound van ReBelle.
Onder haar vorige naam 'Mellow Yellow' speelde de band onder andere live op het toonaangevende Crossing Border festival, waren ze te zien op de tv-zenders van TMF en TV West, was men te horen op de radiozenders van Kink FM en Radio West, stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2007 en werd de landelijke finale van de Highschool Music Competition 2006 gewonnen.

Om 19.00 treedt aan de, van oorsprong Wijkse band Radio Rental aan. Deze band betitelt zichzelf als "The Next Generation Blues Sensation" en is een bluesrock georiënteerde band die uitsluitend eigen werk ten gehore brengt.
Radio Rental heeft zijn oorsprong in Double Husk, de bluesband van de gebroeders Doppen en de huidige vorm is in 2006 na een uit de hand gelopen jamsessie ontstaan.
Al snel werd er besloten eigen materiaal te schrijven met als doel de gemeenschappelijke muzikale invloeden te combineren.
Het muzikale gezicht van Radio Rental is dan ook niet in een hokje te plaatsen, maar is ergens terug te vinden tussen Stevie Ray Vaughan en Led Zeppelin.
De samenstelling van de band bestaat uit Ray Allen Lesly; vocals, Aram Raken; bluesharp
Jeroen Doppen; gitaar, Peter Doppen; drums en sinds kort heeft Appie Folgerts (o.a. Smokin' Beaver zich bij de band gevoegd als invalbassist.

Ook kan een rockband met zangeres niet ontbreken om 20.20 uur zal Black Rhino met zangeres Carola voor het voetlicht treden. Songs van o.a. Anouk, Bon Jovi, Skunk Anansie, Evanescence en Muse zullen de revue passeren.
Black Rhino speelt solide, krachtige en melodieuze rockcovers wat toegankelijk zal zijn voor een breed (rock)publiek. Deze visie zet deze Utrechtse rock band op veel festivals, feesten en in kroegen op overtuigende wijze neer. De band bestaat verder uit Marcello (gitaar) , Sonny (bas/zang) en Alfaris (drums/zang) en zorgt voor een rijke sound: zeer ervaren en creatieve muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld, een klasse ‘leading lady’ die vocaal ondersteund wordt door de bassist en drummer die ook een aantal leadzangpartijen voor hun rekening nemen.


Smokin' Beaver & met speciale Wild Romance gast
Van 21.40 tot 22.40 uur is op veler verzoek weer de rock-popband Smokin Beaver van 4 Wijkse musici: Dirk Vermeij; zang, gitaar, Tommy M. Moerenhout; saxofoon, mandolin en zang, Appie Folgerts; basgitaar, zang en Bob Hoekstra op de drums aanwezig.
Verleden jaar stond het Mazijkterrein afgeladen vol bij het succesvolle optreden van deze band dat men vond dat SB dit nog maar eens dunnetje over moest doen.
Dirk en Appie zijn van kindsaf al samen bezig met muziek en bekend geworden door hun gezamenlijke band “I Travel”, tegenwoordig timmert Dirk met zijn eigen band Paris Dandies flink aan de weg.
Tom Moerenhout is als sinds jaren een bekende muzikale verschijning, is het niet als organisator van muzikale activiteiten in Wijk bij Duurstede, waaronder de drukbezochte Hoffmatinees in Café ’t Hoff, dan wel vroeger als drummer van de roemruchte Wijkse band “Pauze” dan de laatste jaren wel van zijn rol als saxofonist in The Millstreet Bluesband of ook met zijn mandolin in Crown Jewels. Bob Hoekstra heeft als broekie van 10 jaar destijds drumles gekregen van Tom, heeft een tijd gedrumd in de band Monky Bizniz en is nu ingelijfd als drummer van Smokin’Beaver.
Meer dan tien jaar geleden is de band ontstaan uit voorliefde voor de muziek uit de sixties en seventies, met name The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, Bob Dylan, Jimi Hendrix, onder het motto:
'waarom moeilijk doen als er al prachtige songs bestaan?' Dit jaar wordt de band bijgestaan door meestergitarist en muzikale vriend Dany Lademacher bekend als gitarist van en maker van geweldige hit-songs voor Herman Brood & his Wild Romance.


Om 23.00 uur zal het Midstaete Mazijk Muziekfestival 2008 worden afgesloten door
William Wixley met in de bezetting: Vocals: William - Drums: Stöf - Bass: Wulc -
Guitar: Mr. Wo - Guitar & Backing Vocals: Tha Yurr
William Wixley is een nieuwe generatie rockband: independent, cross-over, een mix van rock, reggae en hip-hop en maakt inmiddels furore in den landen.
Zonder platenmaatschappij, maar met veel muzikale skills en door het uitbuiten van nieuwe media krijgt deze band rond de gelijknamige zanger hun vette tracks op de publieke agenda.
Here comes the future!
De band William Wixley is opgericht in voorjaar 2006 maar heeft nu al enkele wapenfeiten :
eind 2007 werd in samenwerking met The Entertainment Group de goedgedraaide single Forgiveness uitgebracht. Een nieuw album wordt verwacht in de zomer van 2008.
Door popblad LiveXS wordt William Wixley uitgeroepen tot één van de beste independent
bands van 2007. Het resultaat is de Dommelsch Locals Only tournee langs veel zomerfestivals en grote poppodia dus natuurlijk ook bij MMMF 2008 !

Kortgeleden is William Wixley in Tivoli Utrecht gekozen als winnaar van de Grote Utrechtse Live Prijs 2008 !

Geen opmerkingen: