maandag 9 februari 2009

MAZIJKPOP 20 JUNI 2009





LADIES DECISION
15.00-15.45 uur
www.ladiesdecision.nl


LOUISIANA MEN
16.05-16.50 uur
www.homesick.nl





FUNTAIN
17.10-18.10 uur
www.funtain.nl




DICE REBELS
18.30-19.30 uur
www.dicerebels.nl






BLACK RHINO
19.50-20.50 uur
www.black-rhino.nl







THE INCROWD
21.10-22.25 uur
www.incrowd.nl.ae






PARIS DANDIES
22.45-00.00 uur
www.paris-dandies.com




MAZIJKTERREIN CENTRUM WIJK BIJ DUURSTEDE
ACHTER CAFE 'T HOFF OP DE MARKT
TOEGANG GRATIS

GEORGANISEERD DOOR
POPMUZIEKVERENIGING WIJK BIJ DUURSTEDE

DE GELUIDVERZORGING IS IN HANDEN VAN
RAFAEL HEKKER MUSIC PRODUCTIONS UTRECHT


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR EN MET DANK AAN;

















CAFE 'T HOFF
GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE
NEDERLANDS FONDS VOOR PODIUMKUNSTEN
RABOBANK KROMME RIJNSTREEK
ADMINISTRATIEKANTOOR JOS DU FLOO
ROBAXA HOLDING B.V.
AEGIR MARINE B.V.
AUTOBEDRIJF VERBEEK
DE WIJKSE STICHTING
INGENIEURSBUREAU GROOTEN
COMMUNIKAATIE
ADMINISTRATIEKANTOOR VAN ROOIJEN
LUDWIG RHYTHM FACTORY WERKHOVEN
kfHEIN FONDS
MIEN VAN 'T SANTFONDS
ELISE MATHILDE FONDS
POPSTART UTRECHT
J. & J.
EN ALLE VRIJWILLIGERS


Dit jaar weer een gratis toegankelijk
MazijkPop Festival op 20 juni 2009

De Gemeente Wijk bij Duurstede heeft weer haar vergunning gegeven, Ludwig Rhythm Factory uit Werkhoven zorgt voor een prachtig Ludwig drumstel, er is dit keer geen Oranje-voetbalteam die zo nodig op dezelfde dag een kwart finale wedstrijd moet spelen, een team vrijwilligers en muziekliefhebbers zorgen dat alles op en rond het podium vlekkeloos verloopt, presentator Henk Meinen heeft zijn teksten weer geschreven en de (meeste) buurtbewoners uit de binnenstad zijn weer blij dat er weer wat leuks in de achtertuin gebeurt.

Programmamaker Tom Moerenhout van de Wijkse Popmuziekvereniging had er dit jaar een behoorlijk zware dobber aan om het financieel weer in orde te krijgen maar is er weer groots op dat er voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer met talent uit Wijk bij Duurstede, de regio en ook van iets verder een kwalitatief goed programma samengesteld kon worden.
De doelstelling van het muziekfestival is podium en faciliteiten te bieden aan minder bekende of beginnende bands maar wel met het oogpunt dat het kwaliteit en muzikaliteit biedt.
Vanwege het eerste lustrum zijn er ook wat meer bekende groepen aan het programma gevoegd die bovendien hun nieuwe CD komen presenteren.

Door sponsoring en bijdragen van onder andere, The Courseware Company, het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Rabobank, Gemeente Wijk bij Duurstede, het Elise Mathilde Fonds, maar ook van een sponsor die anoniem wil blijven is de toegang wederom gratis.
Op zaterdag 20 juni a.s. is het podium op het terrein van de Mazijk achter Café ’t Hoff op de Markt vanaf 15.00 uur weer de plaats voor veel bands op MazijkPop 2009.

Het festival zal geopend worden door

Ladies Decision:
zes meiden; Manou Maarhuis (20, bas), Sascha Maarhuis (17, toetsen), Nadja Geskus (19, drums), Myriam Geskus (17, gitaar), Floor Oosterbeek (19, zang) en Manon Wouterse (19, zang) vormen samen deze rockende en enthousiaste meidenband.
In 2008 hebben ze deelgenomen aan de Kunstbende in de Stadsschouwburg in Utrecht, waarbij we door de jury werden beschreven met 'een erg frisse uitstraling, barstend van de energie en een goede bandsound' . Dit was tevens ons eerste optreden.
Op dit moment neemt de groep deel aan BEEB (Begin Een Eigen Band) waarbij we door verschillende mensen worden gecoacht. Ook zijn we door scholieren.com uitgekozen als de enige, echte scholieren.com-band en houden we daar een weblog bij.

Ladies Decision speelt een mix met invloeden van Aerosmith, The Offspring en Anouk met een vrolijke dosis vrouwen-power. Op de website www.ladiesdecision.nl kan je op de hoogte blijven van alle activiteiten.


Om 16.05 uur valt de beurt aan de in den lande bekende groep van Hans “Homesick” de Vries; the Louisiana Men, die hun nieuwe live-CD komen presenteren.
Zoals hun biografie op de website www.homesick.nl vertelt:
Louisiana Men, drie muzikanten die de Mississippi Delta in hun hart gesloten hebben, maar per ongeluk in ons kouwe kikkerlandje geboren zijn. Zinderende zydeco, zompige rhythm 'n' blues, smachtende soul en een keur aan prachtige liedjes passeren de revue. Scherpe driestemmige samenzang en opzwepende percussie geven de muziek kleur! Homesick & the Louisiana Men maken enerverende rootsmuziek uit de swamps van Louisiana en de Mississippi Delta.
Zanger, mondharmonicaspeler Hans de Vries - aka Homesick - trad op met stijlgenoten als Dr. John, Willy de Ville en Los Lobos en toert door heel Europa. Met Alex Siegers percussie en vocals en met Toon Ekkers - gitaar, vocals - heeft ie capabele medestanders die met hun ruime ervaring dit project een stevige basis geven. Of het nu gaat om de drie stemmige vocalen, de geweldige soulstem van Alex; als Toon zijn Texas Telecaster toevoegt onstaat pure magie. Samen zijn ze authentiek en levendig als het zuiden van Louisiana zelf.


Het podium is om 17.10 uur voor de pop/rockgroep Funtain
Het gegeven van deze groep is dat de leden van deze band allen afkomstig zijn uit Helmond, dus eigenlijk een soort “vreemde eend” in de Utrechtse bijt, maar door een spontane samenwerking met de festivalorganisator die ook nog wel eens met zijn saxofoon in den lande te vinden is en de kwaliteit van deze 5 jonge rockers die een absolute 60-ties sound garanderen, leek het de organisatie leuk om Funtain eens voor het Wijkse publiek te presenteren. Classic Rock, door Ruud op zang en gitaar, Joris op de bas, Tjeerd; gitaar en zang, Leendert op de keyboard en Ad op de drums.


Dan zal er weer een podiumwisseling plaatsvinden met tot gevolg dat om 18.30 uur the Dice Rebels een uur lang het publiek zal vermaken met hun aanstekelijke Rockabilly.
Uit de Wijkse muziekscene ontstaan beschouwen de leden Dikkie; zang en gitaar, Marty; gitaar, Dickie; upright bass en Mark op de drums zich als de verloren zonen van Elvis. Strakke blue jeans, kuiven, prachtige tatoo’s, het is helemaal echt en compleet. Geïnspireerd door natuurlijk “the King:” himself , maar ook door the Stray Cats en Brain Setzer neemt dit swingende kwartet het publiek mee terug naar de jaren 50 van de vorige eeuw.


Ook kan een stevige rockband met een lieftallige zangeres zal niet ontbreken.
Om 20.20 uur zal Black Rhino met zangeres Carola voor het voetlicht treden.
Voor de die-hard festival bezoekers van verleden jaar een absolute verrassing, wat een geweldige stem, wat een fantastiese muzikanten.
Voor de mensen die zo nodig naar die kwartfinale voetbal moesten kijken een gemis, vandaar een herkansing voor Black Rhino om zich voor een groter publiek te presenteren want dat verdienen ze absoluut.
Songs van o.a. Anouk, Bon Jovi, Skunk Anansie, Evanescence en Muse passeren de revue.
Black Rhino speelt solide, krachtige en melodieuze rockcovers wat toegankelijk zal zijn voor een breed (rock)publiek. Deze visie zet deze Utrechtse rock band op veel festivals, feesten en in kroegen op overtuigende wijze neer. De band bestaat verder uit Marcello (gitaar) , Sonny (bas/zang) en Alfaris (drums/zang) en zorgt voor een rijke sound: zeer ervaren en creatieve muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld, een klasse ‘leading lady’ die vocaal ondersteund wordt door de bassist en drummer die ook een aantal leadzangpartijen voor hun rekening nemen.


Om 21.10 uur is het podium voor de veteranen van het Mazijkpopfestival: The InCrowd

De roemruchte Haagse Rhythm & Bluesband “The InCrowd” werd in december 1965 door zanger, pianist Will van der Hurk (alias: Jerry Lee King) opgericht en heeft in Beatstad nr 1 maar ook daarbuiten tot in de jaren zeventig grote successen gekend en nu is het weer tijd voor een revival. THE INCROWD IS BACK !!!!

Afkomstig uit de Rock & Rollscene, die in het midden van de zestiger jaren aan zijn einde kwam, werd met leden van de Indo-rockbands; the Golden Shamrocks, the King Bees en the Canaries een Rhythm & Bluesband samengesteld.

Van zijn spaargeld kocht Will een geluidsinstallatie en naar aanleiding van de toenmalige grote hit van the Ramsey Lewis Trio werd de de groep “The InCrowd” genoemd.
Door hun vele optredens in obscure kroegjes en Beatfestivals steeg hun populariteit tot grote hoogte.
De bekende producer Freddy Haayen (o.a. Golden Earring) was zo enthousiast dat hij de directie van het platenlabel Polydor overhaalde om met The InCrowd een contract af te sluiten.
In de bekende G.T.B. studio werd als eerste de single I’ll be free opgenomen die direct dagelijks gedraaid werd bij Veronica, het toenmalige radio-zendschip en daardoor in de Top-40 terecht kwam.
Daardoor kreeg de band het nog drukker met optredens in het land en kwamen ze nog meer op de radio en TV.

In deze periode werden diverse single’s en 1 LP gemaakt en speelde The InCrowd in diverse bezettingen door tot eind 1970.
Vanaf 1971 speelde Will hoofdzakelijk in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk in diverse grote en kleine bezettingen.
Tijdens de Haagse Beatnach in 1980 is de groep in zijn originele samenstelling nog een keer bij elkaar geweest en toen werd het stil………………….

Maar sinds kort staken de originele leden Will van der Hurk; electric-piano/vocals, Kid van Ettinger guitar/vocals met Fred Severin; bassguitar, Hammondspeler Nico van der Linden, Hans de Wekker op percussie en zang en Louis Blonk op de drums allen bekend van groepen als Willy & the Giants en René & the Alligators, de koppen bij elkaar en besloten samen de originele InCrowd-sound weer te doen herleven.
Kortgeleden is tenorsaxofonist Tommy M. Moerenhout, bekend van zijn bijdrage aan veel groepen op de Nederlandse podia en festivals, bij de groep gevraagd waardoor het muzikale spektakel alleen nog maar groter wordt.

Sinds kort is er een nieuwe CD met de oude successen uitgekomen, de eerste oplage is al weer uitverkocht maar de tweede reeks komt binnenkort weer van de pers.
Er staat een CD op stapel met nieuwe songs, de repetities zijn afgerond en enkele try-out optredens zijn met succes gedaan met als resultaat dat de band na ruim 40 jaar weer als herboren is en men met een tour door het land kan beginnen, dus ook op Mazijkpop ontbreken zij niet.


Het festival zal om 22.45 uur afgesloten worden door Paris Dandies
Bestaande uit : Dirk Vermeij; zang, gitaar, Dany Lademacher; gitaar, zang, Ramon Rambeaux; drums, zang, ditmaal met op basgitaar en zang Ap Folgerts omdat PD-bassist Ivo Severijns op dezelfde dag ook een optreden heeft met de bekende groep Kane waar hij ook in speelt.

Amsterdam, 2002; een nieuwe Nederlandse groep kondigt zich aan.
Ze noemen zichzelf Paris Dandies en gaan met hun debuutalbum Le Boudoir Rouge de Nederlandse rockwereld nieuw leven inblazen.
Spil van de groep is het duo Dirk Vermeij en Dany Lademacher, een ijzersterke muzikale eenheid ontstaan uit een gelukkige toevalstreffer. Dany legt uit: "Ik speelde in de band Innersleeve met Emile den Tex, die ook een goede vriend van Dirk is en twee albums van hem heeft geproduceerd. Samen kwamen zij geregeld bij mij thuis, alleen was ik er dan nooit. Ik had dus geen idee wie die Dirk, waar mijn vrouw het steeds over had, nu eigenlijk precies was. Totdat hij op haar verjaardagsfeest een liedje voor haar speelde waarvan ik zo ontroerd raakte dat ik het podium op stapte en met hem mee ging spelen." Daar stond Dirk even raar van te kijken en dacht: "Wat moet hij nou hier, zo verpest 'ie alles... maar toen we eenmaal bezig waren ontstond er een soort van symbiose, een voorteken van het vuur dat we bij elkaar ontsteken." Een muzikale liefde die zijn weerga niet kent was geboren. "Met Herman Brood en Emile den Tex had ik al twee keer een voltreffer gehad," vertelt Dany, "ik dacht dat mij dat nooit meer zou gebeuren. Maar met Dirk is het voor de derde keer raak en heftiger dan de vorige twee bij elkaar."

Het was geen verkeerde keus: bijna honderd jaar Nederlandse rockhistorie in één band, die muziek maakt met het enthousiasme van een stel achttienjarigen.

Oktober 2002 verscheen het album 'Le Boudoir Rouge' en kortgeleden het 2e album met de naam ‘Paris Dandies’





WIJK BIJ DUURSTEDE – Dankzij extra steun van de gemeente en de Rabobank ziet het er naar uit dat Mazijkpop voor dit jaar is gered. Als alle aangeschreven cultuurfondsen en sponsors hun toegezegde bedragen overmaken vindt zaterdag 20 juni het vijfde Mazijkpopfestival plaats. Organisator Tom Moerenhout van de Wijkse Popmuziekvereniging heeft er dit jaar een erg zwaar hoofd in gehad of het gratis toegankelijke festival nog wel te realiseren is, immers na het wegvallen van de hoofdsponsor en een aantal kleinere sponsors betekende dit een fors tekort op de begroting.

Door de vele relaties in de muziekwereld, de unieke sfeer en locatie van het festival, zijn de bands die komen optreden altijd bereid om het tegen een gereduceerde vergoeding te komen doen. Was dit door de jaren niet het geval geweest dan was de realisatie van een kwaliteitsfestival als Mazijkpop met jaarlijks gemiddeld zeven muziekgroepen onmogelijk geweest. Als je al rekening houdt met de eerste kosten om een festival te houden, voor met name de huur een podium, geluid- en lichtinstallatie, toiletgroepen en het voorgeschreven bewakingteam, ben je al duizenden euro's verder en dan heeft er nog geen noot muziek geklonken, een gegeven waar niet veel mensen bij stil staan. Ook al houdt men vanwege de recessie overal flink de hand op de knip, gelukkig waren er nog (zelfs nieuwe) sponsors en fondsen bereid het festival te steunen. “Dat het geen makkelijke klus was, laat zich raden”, aldus Moerenhout, “maar met een prima team vrijwilligers staan we er weer helemaal klaar voor.”

Een gevarieerd programma is ook al gemaakt. Vanaf 15.00 uur zullen tot middernacht treden de volgende groepen op: meidengroep Ladies Decision, de bekende Louisiana Men die hun nieuwe cd komen presenteren, rockband Funtain, de Wijkse rockabilly trots Dice Rebels, de powerrockband Black Rhino met een geweldige zangeres , de 60-ties rhythm & bluesband The Incrowd en als festivalafsluiter de band Paris Dandies van de Wijkse zanger/gitarist Dirk Vermeij, bijgestaan door leden van (voorheen) Wild Romance, die songs van hun nieuwe cd komen spelen. Nadere gegevens zijn te vinden op www.mazijkpop.nl.ae

Geen opmerkingen: