donderdag 7 januari 2010

MAZIJKPOP 2010

>

FOTO'S 2010 TE ZIEN OP
WWW.MAZIJKPOPFOTO1.NL.AE
WWW.MAZIJKPOPFOTO2.NL.AE
WWW.MAZIJKPOPFOTO3.NL.AE













Het zit er weer op, na een lange tijd buffelen en organiseren met een geweldig team en uitstekende muzikanten hebben we het 6e en koudste maar wel weer een fantastisch MAZIJKPOP beleefd.
Ondanks dat honderden mensen een ongelofelijk goed festival hebben gemist, waren er ook honderden die vanaf het begin tot aan het laatste slotakkoord bij ons zijn gebleven en genoten hebben.

Op
WWW.MAZIJKPOPFOTO1.NL.AE
WWW.MAZIJKPOPFOTO2.NL.AE
WWW.MAZIJKPOPFOTO3.NL.AE
(klik daar op diashow en het gaat vanzelf)
zijn foto's te zien van de hand van Tom M. en diegene die op de knop van zijn camera heeft gedrukt terwijl hij er zelf opstaat en ook foto's van Kees Broekman
de reeks 2 is van Wim van der Lugt en reeks 3 van Titia en Henk.




Met dank aan:
FONDS PODIUMKUNSTEN, SENA, STICHTING ELISE MATHILDE,
KF HEINFONDS, MIEN VAN HET SANT FONDS, DE WIJKSE STICHTING
JOS DU FLOO ADMINISTRATIEKANTOOR, , SPANAUF ADVIES
LUDWIG RHYTHM FACTORY, AUTOBEDRIJF VERBEEK, ING.BURO GROOTEN,
ROBAXA HOLDING, COMMUNIKAATIE,ADM.KANT. VAN ROOIJEN, ROTEC
DE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE
CAFE ’T HOFF
BEWONERS BINNENSTAD EN DE VRIJWILLIGERS










SIDEKICK
http://sidekickzeist.hyves.nl

SOCKS
www.socksmusic.com

SWEET LORRAINE
www.sweetlorraineband.com

MORE COWBELL
www.myspace.com/wewantmorecowbell

IMAGINARY HEROES
www.imaginaryheroes.nl

CROWN JEWELS *****reunie-optreden*****
feat. Richard van Bergen, zang & gitaar(o.a. Shiner Twins, Dede Priest)
Dirk Vermeij; gitaar & zang (o.a. Paris Dandies,Smokin'Beaver)
Dick Wagensveld; div. bassen (o.a. Rootbag, Shiner Twins)
Tommy M.; saxofoon,mandolin,zang (o.a. The InCrowd, Smokin'Beaver) en
Jeroen Goossens; drums (o.a. JW Roy band)
21.10-22.25 UUR
www.crownjewels.nl.ae

FRANKLIN BATTA & HIS BACKBONES
22.45-00.00 UUR


FRANKLIN BATTA & HIS BACKBONES
MR.SOUL HIMSELF................





CROWN JEWELS


MORE COWBELL



IMAGINARY HEROES


SWEET LORRAINE


THE SOCKS


SIDEKICK



De Gemeente Wijk bij Duurstede heeft weer haar vergunning gegeven, Ludwig Rhythm Factory Werkhoven zorgt voor een prachtig Ludwig drumstel, BSP komt met een pracht van een nieuwe P.A.-installatie, een geweldig team vrijwilligers en muziekliefhebbers zorgen dat alles op en rond het podium vlekkeloos verloopt en de (meeste) buurtbewoners zijn weer blij dat er weer wat leuks in “hun” achtertuin gebeurt; op 19 juni 2010 voor de 6e lichting van MAZIJKPOP
Door vele giften, sponsoring en bijdragen van onder andere het Fonds voor Podiumkunsten, Sena, stichting Elize Mathilde fonds de Wijkse Stichting, de Gemeente Wijk bij Duurstede, Cafe ’t Hoff, maar ook van particulieren en enkele instellingen is de toegang wederom gratis.
Op zaterdag 19 juni a.s. is het podium op de Mazijk achter Café ’t Hoff op de Markt vanaf 15.00 uur weer het terrein voor veel bands uit Wijk bij Duurstede en de regio op het door de Wijkse Popmuziekvereniging georganiseerde jaarlijkse Festival.

Er wordt om 15.00 uur aangevangen door “SIDEK!CK”, een beginnende Rockband uit Zeist, een groep met een eigen sound die naast zelfgeschreven songs ook covers speelt van onder andere Kane, Joe Cocker en 3 Doors Down om maar wat namen te noemen.
Sidek!ck bestaat uit zanger/gitarist/songwriter Ross, drummer Lauran, bassist Maarten en gitarist Bernd.

Na 16.00 uur is het tijd voor de jaarlijkse traditie van Mazijkpop; een ladiesband of op z’n Nederlands meidengroep.
Dit keer zijn het de talentvolle “the SOCKS” uit Den Haag die zich vol ambitie, energie en overtuiging op het muzikale avontuur hebben gestort en hieruit gekomen is met een volledig eigen repertoire, zo vertelt hun biografie.
Sinds 2007 heeft de band al op vele grote podia gestaan zoals te noemen Kaderock Festival, natuurlijk de Haagse Koninginnenach en tijdens de Rocking Night of Rotterdam in Ahoy.
Laat je betoveren door de prachtige warme stem van Valerie, het dynamische gitaarspel van Marleen en de ijzersterke basis gelegd door bassiste Marjolein en drumster Lix.

Om 17.10 uur valt de beurt aan “SWEET LORRAINE” met als opvallend middelpunt de lieftallige zangeres Sandra die een dijk van een rockstem met een power van jewelste waarbij iedereen zich afvraagt waar het allemaal vandaan komt.
Sweet Lorraine met hierin gerenommeerde muzikanten zoals gitarist Klaas Kuyt, bassist Jay Teterissa en keyboardspeler Jeroen van Iterson speelt al jaren als een coverband door heel Europa.
Na dit avontuur van ongeveer 8 jaar keert de band met rugzakken met ervaringen en ideeën terug naar Nederland om hiermee eigen songs te gaan schrijven.
Ze krijgen hierbij de helpende hand van Paul Keuzekamp, succesvol componist en producer van o.a. Hans Dulfer wat resulteert in een akoestische CD terwijl inmiddels een CD van de band met elektrische instrumenten op stapel staat.
Buiten het eigen werk speelt de band ook songs van o.a. Pink, Amy Winehouse en Snowpatrol.

Om 18.30 uur is het podium voor “IMAGINARY HEROES” een gloednieuwe band afkomstig uit het Utrechtse.
Een verrassende en energieke band waarin de kracht in de eenvoud en in de pakkende zanglijnen zit.
De kracht zit hem in de melodieuze zanglijnen in combinatie van strakke gitaar-riffs ondersteund door dikke vette grooves van bas en drums.
De stijl laat zich vooralsnog moeilijk omschrijven omdat de invloeden legio zijn.
Het accent ligt op Rock maar ook stijlen als Funk of Alternative is I.H. niet vreemd
Frontman is zanger Jan Zwiers (ex-Overlast) met het specifieke hoge stemgeluid, de talenvolle gitarist Ingmar, bassist Vinny en drummer Joey.
Eind 2009 heeft de band een aantal try-outs gedaan, men is bezig met de eerste CD aan het opnemen met producer Dirk Vermeij en nu is de band klaar om alle festivals te bestormen zoals ook Mazijkpop.


19.50 uur is het tijdstip dat iedereen zijn koebel uit de tas mag halen want het is dan het moment dat “MORE COWBELL” de temperaturen nog meer zal doen oplopen met hun aanstekelijke Cowbell-rock.
Een originele band met een origineel repertoire met een stevige knipoog naar de legendarische helden van AC/DC, KISS en natuurlijk Spinal Tap, terwijl er ook eigen repertoire gespeeld zal worden met een ongelofelijke energie.
In de zomermaanden tourt deze band ook met het rondreizende theater DE PARADE in diverse grote steden, maar 19 juni is voor Mazijkpop.
De band bestaat uit zanger/gitarist Coen Berrier, bassist Sylvian Kloens, gitarist Remmert Velthuis en achter de drumkit zit de van “WILD ROMANCE’ bekende drummer Guz Genser.

Na 21.00 uur is er een reunie-optreden van de legendarische en bekende Roots, Rhythm & Bluesgroep
“CROWN JEWELS”, destijds ontstaan uit the Millstreet Bluesband die wel meer dan 20 jaar bestaan heeft en zo wat ieder Bluesfestival in den lande en omstreken heeft aangedaan.
Na 5 jaar besloten gitarist- extra ordinaire en zanger Richard van Bergen, bassist Dick Wagensveld (beide thans o.a. Shiner Twins) gitarist Dirk Vermeij, (o.a. Paris Dandies) saxofonist/mandolin speler Tommy M. Moerenhout (heel veel bands) samen met meesterdrummer J.J. Goosens ( o.a. JW Roy ) de muzikale hoofden weer eens bij elkaar te steken voor wat optredens op landelijke festivals en wordt Mazijkpop ook aangedaan, een behoorlijk exclusief optreden waar veel fans van destijds naar uitkijken.
Bekende maar ook onbekende songs, zo ook eigen songs van de hand van Richard zullen ten gehore worden gebracht.

Het festival wordt om 22.45 uur afgesloten door Soul-nestor FRANKLIN BATTA die met HIS BACKBONE het publiek meeneemt naar alle grote gouden Soul-hits die er maar ooit geschreven zijn.
Stilzitten is absoluut onmogelijk, ze brengen iedereen op het Mazijk terrein aan het dansen.
Voor de ouderen onder ons, weet je nog wel; Franklin Batta was op 25 mei 1985 (dus 25 jaar geleden) op een door de Wijkse Popmuziekvereniging georganiseerd festival in Wijk bij Duurstede te gast met de band FUNKY STUFF met daarin de nog piepjonge 15 jarige CANDY DULFER.
De Popmuziekvereniging heeft nog bij het management geïnformeerd of Candy ook gelegenheid heeft om op 19 juni a.s. naar Mazijkpop af te reizen om wat songs mee te spelen maar helaas hebben we geen bericht terug ontvangen.