donderdag 20 januari 2011





DE WIJKSE POPMUZIEKVERENIGING HEEFT WEER EEN PROGRAMMA SAMENGESTELD MET FANTASTISCHE BANDS :

"SLICK & THE SUITS" www.myspace.com/slickandthesuits
15.00-15.45 UUR

"TASTER* WWW.MYSPACE.COM/TASTERMUSIC
16.05-16.50 UUR

"SILK" WWW.SILKONSTAGE.NL
17.10-18.10 UUR

"YOUNG & DESPERATE" WWW.YOUNG-DESPERATE.NL
18.30-19.30 UUR

"DAHL" WWW.DAHLMUSIC.NL
19.50-20.50 UUR

"LA BLUSA" WWW.LABLUSA.NL
21.10-22.25 UUR

"THE SHENANIGANS" WWW.SHENANIGANS.NL
22.45-00.00 UUR


Mazijkpop 2011 een feit !

Het is Popmuziekvereniging Wijk bij Duurstede ondanks de moeilijke tijden gelukt om weer een gratis toegankelijk Mazijkpop te houden, ditmaal op zaterdag 18 juni a.s.
Dank zij bijdragen van Cultuurfondsen, enkele Wijkse bedrijven, Café ‘t Hoff, zo ook de Gemeente en natuurlijk niet te vergeten de medewerking van de bands die voor een onkostenvergoeding komen optreden is het weer mogelijk om tussen 15.00 uur en 00.00 uur een kwaliteitsfestival te houden


Het spits wordt deze dag afgebeten door Slick & the Suits; Thomas Florusse, Lennart Visser en Freek Monster begonnen eigenlijk als jazzband. In 2010 kreeg Slick & the Suits zijn huidige vorm met Thomas’ broer Niels op de basgitaar en achtergrondzang. Op dit moment gaat het hen voor de wind met de opname van een E.P Out of the Box een radio optreden en met verschillende optredens is hun muzikale reis begonnen met nu als doel Mazijkpop In de biografie valt te lezen dat ze zijn geïnspireerd door bands als Paris Dandies, Herman Brood & Wild Romance, Steve Lukather, Jackson Browne, en Dire Straits.

Om 16.05 uur valt de beurt aan Taster

De Rockband Taster is in 2008 opgericht en maakt energieke en compacte uptempo rock met stuwende baspartijen van Ely Deckers en het no nonsense drumwerk van Jelle Algra. Kenmerkend is de fijne geluidsmuur, opzwepende gitaarloopjes die Remco Geldhof verzorgt en de rake refreinen die Taster zanger Frank Smits op de luisteraar loslaat. In 2009 bracht Taster een EP uit, de song “Something to Rewind” kreeg een hitnotering in de Indie chart.

Om 17.10 uur is de beurt aan S!LK

Deze band is in 2088 ontstaan op een Jamsessie in Wijk bij Duurstede in 2008; na wat leuke song op het podium te hebben gebracht gebracht, wisten ze het, dit klikt, met deze formatie moeten we meer doen, daar begon S!LK zijn weg met regelmatig optreden.

De energie en power straalt van deze allround-coverband af en het is dan ook onmogelijk om stil te blijven staan bij al de herkenbare hits die de band speelt.

De band bestaat uit Silke en Josje; zang, Erik; gitaar, Bob; drums, Roel; basgitaar en Jos; saxofoon en gitaar.

Young & Desperate mag om 18.30 uur voor het voetlicht treden.

Eind 2005 begon deze jonge band serieus met muziek maken, na een tijdje "aangerommeld" te hebben. In 2006 werd de eerste demo CD opgenomen in een studio met een zangeres van 12 jaar! Eén van hun grootste optredens dat jaar was in het voorprogramma van CH!PZ. Er werden een aantal nieuwe nummers geschreven, die nu nog steeds in een aangepaste vorm worden gespeeld.…
Zangeres Simoon van Os kwam bij de band en maakte daarmee de formatie compleet. Haar veelzijdige stem past uitstekend bij de sound van de band.

Eind verleden jaar is de CD "One Day You Will Know" uitgekomen..
Young & Desperate is jong, enthousiast en een zeer gemotiveerde band die klaar is voor de toekomst hun muziek is te omschrijven als Strakke muziek, goede ritmesectie, sterke zang en een fantastische performance.”

Young & Desperate is:Simoon, zang, Sander, gitaar / zang, Rick, gitaar / zang, Richard, bas / zang, Jeroen, drums / zang

Om 19.50 uur is het tijd voor DAHL

Vurige, melodische powerpop met een rauwe omlijsting heeft nu een naam: Dahl. De vinders zijn vijf jonge muzikanten uit midden Nederland, gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek. Dahl beschikt over een krachtige ritmesectie, temperamentvolle gitaarpartijen en bezielde zang. Het resultaat van deze formule is een toegankelijke, maar pure, authentieke sound, die aansluit op de natuurlijke uitstraling van de band. Na zes jaar podiumervaring opgedaan te hebben onder de naam Crimson Sky, besluiten Mike Verkleij, Leon Sibum, Frank Dekker, Jan Dekker en Tess van der Zwet, het roer om te gooien. Een vernieuwde profilering en duidelijkere visie op de toekomst geven de bandleden de boost om er voor 100% voor te gaan. Uit deze overtuigingskracht ontstaat Dahl. Hoewel de naam geen woordelijke betekenis heeft, betekent het voor de bandleden persoonlijk het begin van een nieuw stadium. Dahl is universeel, kort, krachtig en classy.

La Blusa treedt om 21. 10 uur voor het voetlicht

La Blusa, opgericht in 1990 in Delft, heeft in het begin duidelijk zijn inspiratie gehaald uit de swamp music van Louisiana, tegelijkertijd putte de band ook uit andere stijlen waardoor er een zeer apart bandgeluid werd gecreëerd.

Het repertoire van de band bestaat uit alles van wals via funky zydeco tot ballads en stevige cajun rock.

Met een knipoog richting Mexico ( en zelfs nog verder ) kan de muziek ook als Americana” worden omschreven.

Een groot gedeelte van het repertoire bestaat uit eigen werk, maar voor een paar swingende covers draait de band ook zijn hand niet om.

Live staat de band bekend om hun enthousiaste manier van spelen, waarmee ze een gretig publiek snel aan het dansen krijgen.

Dankzij hun originele stijl binnen de cajun & zydeco scene, werd La Blusa al snel een gewilde band op veel blues & jazz festivals in Nederland, België. Duitsland en Frankrijk, waarbij ook twee keer achter elkaar op het North Sea Jazz festival in Den Haag. De band is ook verscheidene keren live op de nederlandse radio en televisie geweest en heeft tot nu toe 4 CD's uitgebracht en zijn op dit moment bezig met een nieuw exemplaar dat dit jaar uit zal komen.

Henk is de leadzanger en gitarist, Jan speelt de bas, Ron speelt trekzak, Roon de drums en Tom blaast de saxofoon.



Om 22.45 uur is als afsluiter de band The Shenanigans



Een energieke up-tempo skaband met een lekker rockend randje. Zeven muzikanten hebben hun krachten gebundeld om de meest stampende ska-act die Nederland rijk is te vormen.

De band bestaan sinds 2002 en heeft menig podium en festival in Nederland al getrakteerd op hun energieke en aanstekelijke live show. Zo was de band al te zien in Tivoli, Paradiso, De Melkweg en Ekko maar ook op festivals als Dutchska, Babypop en het Bevrijdingsfestival van Wageningen.



Met een nieuwe live plaat in het vooruitzicht is het een uitgemaakt zaak: the Shenanigans komen eraan!

Dus wie je ook bent en wat je ook doet, iedereen die the Shenanigans live heeft gezien weet dat niemand veilig is voor de aanstekelijke en enthousiaste live performance die gewoon van het podium afspat!



En nu maar hopen dat de weergoden het festival goed gezind is, dan gaan het weer een geweldige Wijkse festival dag worden.











Geen opmerkingen: